Qui som?

L’Agrupació Seny Major va ser creada a finals de l’any 2009, fruit de la necessitat de les entitats de Cervera que participen en cercaviles i en altres actuacions de cultura popular al carrer, de coordinar-se, sumar esforços i compartir projectes comuns.

Un dels projectes de l’Agrupació, és divulgar i apropar la cultura popular als més petits. És per aquest motiu que sorgí el Grup de treball de la Cultura Popular a les Escoles, que amb l’ajuda dels Serveis Educatius es formalitzà en un seminari.

El dia 2 de febrer de 2010 es va dur a terme una reunió amb la Xarxa Educativa de Cervera on se’ns va transmetre el seu suport. Se’ns demanà que primer de tot aportéssim un eix temàtic de com ho treballaríem, i una vegada presentada la proposta poder començar l’elaboració de la programació i dels materials didàctics.

El Seminari es va marcar els següents objectius:

  • Elaborar una estructura per assegurar el treball de tots els elements festius al llarg de l’escolaritat .
  • Seguir la línia temàtica tenint en compte el calendari festiu que coincideix amb l’escolar (de setembre a juny).
  • Treballar per blocs temàtics: Festa Major, Santíssim Misteri, La Passió de Cervera, Caramelles i Corpus.
  • Vetllar perquè aquest grup de treball s’obri a totes les entitats de cultura popular de Cervera.

El primer bloc de continguts que es va elaborar amb el suport dels Serveis Educatius de la Segarra i del Pla Educatiu d’Entorn de Cervera va ésser la Festa Major de Setembre, ja que és la primera del curs acadèmic, és en la què participen més entitats i és una de les més viscudes per la mainada. A aquest es van afegir posteriorment la festa del Santíssim Misteri, i darrerament, la festa de Corpus.

El material que us presentem és una proposta flexible, oberta a qualsevol canvi, que es reelaborarà després de portar-la a la pràctica, amb les vostres aportacions i idees.

 Annex: Entrevista al Seminari · La Veu de la Segarra 5/06/2015  (jpg 244.40KB)