La Festa Major a les escoles de Cervera

Entre el 20 i 24 de setembre, els alumnes de P3 a 6è de primària de l’Escola Jaume Balmes, l’Escola Mossèn Josep Arques i l’Escola Les Savines de Cervera van viure la Festa Major del Sant Crist a partir d’una proposta pedagògica.

La Festa Major a les escoles de Cervera
Visita als capgrossos

DIMECRES 29 SETEMBRE 2021

Aquesta iniciativa s’engloba dins un projecte educatiu transversal, que té per objectiu apropar la cultura, la llengua catalana i les tradicions a tot l’alumnat d’infantil i primària, i també a les seves famílies.

La proposta pedagògica s’organitza en diferents unitats didàctiques, una per a cada nivell educatiu. Inclou activitats motivadores, vivencials i significatives en català i anglès per treballar diversos aspectes: els gegants, els capgrossos, el bestiari festiu, els personatges del correfoc, el bestiari Carranquer, les sardanes, les campanes, l’anada a ofici i el seguici festiu. Entre les activitats que es proposen convé destacar les visites escolars a càrrec de voluntaris dels Geganters de Cervera, del Ball de Diables de Cervera Carranquers i dels Campaners de Cervera.

El projecte es troba actiu des de l’any 2010 i està liderat pel Grup de Treball de Cultura Popular a les Escoles de Cervera, de l’Agrupació Seny Major, juntament amb la col·laboració del Servei Educatiu de la Segarra del Departament d’Educació. A més, també compta amb dues propostes pedagògiques més: la Festa Major del Santíssim Misteri i la Festivitat de Corpus.