Les escoles de Cervera celebren la festa major 2020

Del 21 al 25 de setembre, l’alumnat de P3 a 6è de primària de les tres escoles de Cervera han viscut la Festa Major del Sant Crist.

Es tracta d’una proposta pedagògica que s’engloba dins d’un projecte educatiu transversal amb l’objectiu d’apropar la cultura, la llengua catalana i les tradicions a tot l’alumnat d’infantil i primària i a les seves famílies. Aquesta proposta s’organitza en nou unitats didàctiques en les quals es treballen, a través d’activitats motivadores, vivencials i significatives en català i en anglès, els gegants, els capgrossos, el bestiari festiu, els personatges del correfoc, el bestiari Carranquer, les sardanes, les campanes, l’anada a ofici i el seguici festiu; cadascuna de les quals correspon a un nivell. Una mostra d’aquestes activitats es pot veure a l’Instagram @petitacervera.


Entre les activitats que es proposen, destaquen diverses visites escolars tot i que aquest any, degut a la situació, no s’han dut a terme. Tot i això, les escoles han pogut visitar l’exposició “Festes Endins” a la “Farinera”- Sindicat dedicada a les festes cerverines i organitzada per la Paeria de Cervera amb la col·laboració del Museu Comarcal de Cervera, juntament amb l’Agrupació Seny Major i les entitats i associacions cerverines.

D’altra banda el passat 28 de setembre, els nens i les nenes de Cervera no van poder sortir al carrer per participar a la Matinal de tabalers i percussió i tampoc al Seguici Infantil com ja és tradició, però ho van poder fer des de casa.
El dilluns a les 11h del matí s’estrenà el vídeo de la Festa Major Petita a càrrec de l’Eva Balcells i gestionat per la Paeria de Cervera amb la col·laboració de l’Agrupació Seny Major. El vídeo compta amb la participació de l’Escola de Teatre La Caserna amb una gran presentació, el Ball dels capgrossos dels Geganters de Cervera, el Ball de Cintes de l’alumnat de 6è de l’Escola Les Savines, el Grup Jove dels Bombollers, la gegantona Pepa i el gegantó Carranquer de l’Escola Mossèn Josep Arques, la colla Sardanista Demà Jovencells i el Gegantó Jaumet i l’alumnat de 6è de l’Escola Jaume Balmes. A més, la Colla Infantil de Diables de Cervera Carranquers també han realitzat l’esperat Ball Parlat Infantil. Ambdós vídeos es poden veure al Youtube i a l’Instagram; el primer, al canal i compte de la Paeria de Cervera i, el segon, al canal Bloc Lo Carranquer i al compte Diables de Cervera Carranquers.

Com a novetat, s’ha repartit una xapa commemorativa dels 10 anys de la recuperació de les Timbales als seguicis i un dibuix per pintar amb diversos elements festius i del bestiari a tot l’alumnat de les tres escoles per tal que el puguin lluir a les finestres de casa seva. Esperem que l’any vinent la puguem celebrar al carrer.