Corpus a les escoles de Cervera

Entre el 30 de maig i l’11 de juny, els alumnes de P3 a 6è de primària de l’Escola Jaume Balmes, l’Escola Mossèn Josep Arques i l’Escola Les Savines de Cervera van viure la Festa de Corpus a partir d’una proposta pedagògica. Aquesta iniciativa s’engloba dins un projecte educatiu transversal, que té per objectiu apropar la cultura, la llengua catalana i les tradicions a tot l’alumnat d’infantil i primària, i també a les seves famílies.

Aquesta proposta pedagògica s’organitza en diferents unitats didàctiques, una per a cada nivell educatiu. Inclou activitats motivadores, vivencials i significatives en català i anglès per treballar diversos aspectes: l’arcàngel Sant Miquel, les catifes de Corpus, les campanes, el timbaler, el seguici, l’àliga de Cervera, el Corpus i el Ball Parlat del Ball de Diables de Cervera, Carranquers. Entre les activitats que es proposen convé destacar les creacions de catifes i les visites escolars al Museu de Cervera per veure el cap antic de l’àliga i a l’Església de Sant Domènec per conèixer l’àliga actual a càrrec de voluntaris de la Confraria de l’Àliga de Cervera.

El projecte està actiu des de l’any 2010 i és liderat pel Grup de Treball de Cultura Popular a les Escoles de Cervera, de l’Agrupació Seny Major, juntament amb la col·laboració del Servei Educatiu de la Segarra del Departament d’Educació. A més, també compta amb dues propostes pedagògiques més: la Festa Major del Sant Crist i la Festa del Santíssim Misteri.